INGREDIENTE
- 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 căni lapte călduț
- 3 ouă
- 2 ¾ căni unt topit, călduț
- ½ cană zahăr
- 1 linguriță sare
- 2 lingurițe esență vanilie
- 4 căni făină
PAȘI
Pentru această rețetă waffles, trebuie să:
- Se dizolvă drojdia în laptele călduț și se lasă la crescut 10 minute.
- Se freacă gălbenușurile de la cele 3 ouă și se amestecă cu ¼ cană de lapte și untul topit și răcorit, apoi se adaugă drojdia dizolvată în lapte, zahărul, vanilia și, puțin mai târziu, sarea.
- Se continuă amestecarea, apoi frământarea, adăugându-se cele 2 căni și jumătate de lapte treptat, alternând cu făina.
- Se bat bine albușurile, se adaugă în aluat și se lasă la crecut pentru o oră.
- Mașina de făcut waffles se încălzește, se unge cu puțin ulei și se coc deliciile.