Rețetă vărzare cu cartofi, lobodă și varză murată

INGREDIENTE

  • Aluat de pîine :
  • 750 g de făină
  • 50 gr drojdie proaspătă
  • 500 ml apă
  • 1 lingură zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 1 linguriță sare
  • Umplutura –
  • ( 1 )500 g cartofi
  • 2 cepe
  • pătrunjel verde
  • un praf de sare
  • piper
  • ( 2 ) 500 g varză murată
  • 2 cepe
  • 3 fire cimbru
  • 3 fire mărar
  • sare
  • piper
  • ( 3 ) 1 kg lobodă
  • 100 g slănină afumată
  • un praf de sare
  • piper
  • 3 linguri de smîntînă
  • Smîntînă pentru uns

PAȘI

  • Aluatul de vărzare . Pregătim maiaua lăsăm 10 minute să activeze drojdia . Apoi amestecăm cu toate ingredientele și -l frămîntăm . Lăsăm la dospit o oră .
  • Pregătim umplutura . Cartofii se curăță și se taie bucăți mici . Călim ceapa cu puțin ulei , adăugăm cartofii , pătrunjelul tocat mărunt , sare și piper . Se dă la rece .
  • Varza murată se toacă mărunt . Ceapa se călește cu 2 linguri ulei , se adaugă varza , cimbru și mărarul tocat , sare și piper . Se dă la rece .
  • Loboda se spală , se taie mărunt . Slănina se taie mărunt împreună cu ceapa și se călesc . Adăugăm loboda și fierbem puțin pînă scade apa ce a lăsat-o . Condimentăm cu sare și piper . Dăm la rece .
  • Cînd sunt toate umpluturile reci adăugăm în fiecare cîte o lingură de smîntînă și amestecăm . Sunt gata pentru umplut .
  • Aluatul de vărzare se împarte în 6 părți . Se întinde sub formă dreptunghiulară cu sucitorul , se pune umplutura . Se împachetează ca un plic , le ungem cu puțin ulei și se pun în tavă cu hîrtie de copt .
  • Așa se procedează cu toate umpluturile . Le coacem 40 -50 de minute la 180 de grade pînă se rumenesc ușor .
  • Cînd le scoatem din cuptor le ungem cu smîntînă . Așteptăm să se răcească puțin și se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne