INGREDIENTE:
- 1 cană și jumătate de făină
- 1/3 cană pudră de cacao
- 15 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură sare
- 4 linguri zahăr
- 1/3 cană ulei
- 1 ½ cană lapte călduț
- ½ cană fulgi de ciocolată
PAȘI:
- Într-un bol mare amestecăm drojdia, laptele cald și zahărul. Lăsăm 5-10 minute până se activează.
- Batem oul și uleiul până se amestecă, apoi, îl introducem în amestecul de făină. Batem bine până se omogenizează.
- Adăugăm pudra de cacao și sarea și mixăm până se combină. Presărăm fulgii de ciocolată și acoperim vasul cu un prosop curat și îl lăsăm la loc cald pentru 1-2 ore.
- Între timp, încălzim aparatul de gofre la foc mediu. Aluatul pentru vafe cu ciocolată crescut, îl turnăm în mijlocul fierului și îl întindem uniform.
- Lăsăm 5-7 minute să se gătească apoi scoatem și le servim.
- Poftă bună!