Rețetă twists cu ciocolată și scorțișoară

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 3 căni jumătate de făină
  • ½ linguriță sare
  • ¼ cană zahăr granulat
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 cană lapte călduț
  • 2 lingurițe de unt la temperatura camerei

Pentru umplere:

  • ½ cană de unt topit pentru umplere
  • 1 cană de zahăr brun
  • 1 lingurî de scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță de cacao pudră
  • 1 lingură de apă pentru spălare
  • 1 albuș de ou pentru spălare
  • 1 cană fulgi de ciocolată
  • 2 linguri de zahăr granulat

Pentru glazură:

  • 115 g cremă de brânză la temperatura camerei
  • 2 lingurițe de unt, temperatura camerei
  • 2 căni zahăr pudră
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 2 linguri lapte

PAȘI:

Pentru a face twists cu ciocolată și scorțișoară trebuie sa stii urmatoarele lucruri:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Într-un vas amestecăm făina, sarea, zahărul și drojdia. Adăugăm laptele și două linguri de unt. Mixăm până se formează aluatul. Apoi, continuăm să frământăm 7-8 minute. Aluatul trebuie să fie neted.
  • Ungem aluatul pentru twists cu ciocolată și scorțișoară cu o lingură de unt sau de ulei vegetal, îl acoperim cu o folie de plastic și îl punem la crescut 30 de minute, la loc cald.
  • Între timp pregătim umplutura. Amestecăm untul topit, zahătul brun, scorțișoara și pudra de cacao. Batem albușul de ou și apa.
  • Împărțim aluatul crescut în două bucăți pe care le întindem cu ajutorul unui făcăleț. Punem jumătate de umplutură uniform pe aluat. Presărăm jumătate de fulgi de ciocolată, apoi, acoperim cu a doua bucată de aluat și mai împăturim încă o dată pentru a face twists cu ciocolată și scorțișoară.
  • Tăiem 6 fâșii egale, le răsucim de 3-4 ori, tragem și aplatizăm capetele. Ungem rulourile cu albuș de de ou și presărăm o linguriță de zahăr granulat.
  • Le punem la copt pentru 12 minute, timp în care pregătim glazura. Amestecăm crema de brânză și untul, la viteză medie, până devine neted. Adăugăm o linguriță suplimentară de lapte pentru o glazură mai subțire.
  • Turnăm pe deasupra și servim cu plăcere cât sunt calde.
  • Poftă bună!
twists cu ciocolata si scortisoara

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne