INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 3 căni jumătate de făină
- ½ linguriță sare
- ¼ cană zahăr granulat
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 cană lapte călduț
- 2 lingurițe de unt la temperatura camerei
Pentru umplere:
- ½ cană de unt topit pentru umplere
- 1 cană de zahăr brun
- 1 lingurî de scorțișoară măcinată
- 1 linguriță de cacao pudră
- 1 lingură de apă pentru spălare
- 1 albuș de ou pentru spălare
- 1 cană fulgi de ciocolată
- 2 linguri de zahăr granulat
Pentru glazură:
- 115 g cremă de brânză la temperatura camerei
- 2 lingurițe de unt, temperatura camerei
- 2 căni zahăr pudră
- 1 lingură de suc de lămâie
- 2 linguri lapte
PAȘI:
Pentru a face twists cu ciocolată și scorțișoară trebuie sa stii urmatoarele lucruri:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
- Într-un vas amestecăm făina, sarea, zahărul și drojdia. Adăugăm laptele și două linguri de unt. Mixăm până se formează aluatul. Apoi, continuăm să frământăm 7-8 minute. Aluatul trebuie să fie neted.
- Ungem aluatul pentru twists cu ciocolată și scorțișoară cu o lingură de unt sau de ulei vegetal, îl acoperim cu o folie de plastic și îl punem la crescut 30 de minute, la loc cald.
- Între timp pregătim umplutura. Amestecăm untul topit, zahătul brun, scorțișoara și pudra de cacao. Batem albușul de ou și apa.
- Împărțim aluatul crescut în două bucăți pe care le întindem cu ajutorul unui făcăleț. Punem jumătate de umplutură uniform pe aluat. Presărăm jumătate de fulgi de ciocolată, apoi, acoperim cu a doua bucată de aluat și mai împăturim încă o dată pentru a face twists cu ciocolată și scorțișoară.
- Tăiem 6 fâșii egale, le răsucim de 3-4 ori, tragem și aplatizăm capetele. Ungem rulourile cu albuș de de ou și presărăm o linguriță de zahăr granulat.
- Le punem la copt pentru 12 minute, timp în care pregătim glazura. Amestecăm crema de brânză și untul, la viteză medie, până devine neted. Adăugăm o linguriță suplimentară de lapte pentru o glazură mai subțire.
- Turnăm pe deasupra și servim cu plăcere cât sunt calde.
- Poftă bună!