Rețetă turte la ceaun

INGREDIENTE

  • 1 kg faina integrala
  • 1 cana cu apa calduta
  • 2 linguri ulei, 1 lingurita sare
  • 25 g drojdie

PAȘI

  • 1.Cerni faina intr-un lighean si faci o gropita la mijloc.Acolo amesteci drojdia cu putina apa calduta si un praf de faina si faci o pasta (maia sau plamadeala ) pe care o lasi sa creasca. Adaugi apoi sarea, uleiul(sau untura daca nu e de post !) si restul de apa si incepi framantatul. Aluatul pentru turte la ceaun se lasa la crescut. Dupa ce a crescut se imparte aluatul in bile mici din care modelam forme cat mai rotunde si de dimensiunea ceaunului in care le coacem.
  • 2.Turtele, rotunde se pot face mai subtiri sau mai groase .Eu le prefer mai grosute. Se lasa inca putin la crescut si se coc pe fundul ceanului. Ceaunul trebuie sa aiba fundul plat nu oval. Nu trebuie uns ceanul cu nimic doar incalzit bine pe plita.Nu se lipesc.Se coc pe amble parti intorcandu-le cu furculita.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne