INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 3 ¼ căni făină albă
- 30 g cacao
- 1 lingură jumătate de sare
- 1 linguriță de praf espresso instant
- 1 cană jumătate de apă caldă
- 14 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ lingură extract de vanilie
- ½ lingură extract de ciocolată
Pentru cremă:
- 250 g cremă de brânză
- 1/3 cană zahăr pudră
- ½ lingură pastă de vanilie
- Fulgi de ciocolată
PAȘI:
- Primul pas al acestei rețete de turte este să dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5 minute.
- Într-un mixer amestecăm făina, pudra de cacao și sarea la viteză mică. Adăugăm încet amestecul de drojdie și apoi apa. Amestecăm în continuare și extractul de vanilie și cel de ciocolată și continuam să mixăm la viteză mică timp de 8 minute.
- Coform rețetei de turte, aluatul reiesit îl frământăm, adăugând făina necesară. Apoi, îl punem într-un bol uns, îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la crescut într-o zonă caldă pentru 1-2 ore, până își dublează dimensiunea.
- Din aluatul crescut formăm 8 bucăți uniforme, în forme de bile, pe care le găurim în mijloc. Le unem și pe acestea la crescut, timp de 15 minute, într-un loc uscat.
- Între timp, fierbem cele 8 căni de apă și preîncălzim cuptorul. Fierbem baghetele timp de 40 de secunde pe fiecare parte, apoi le transferăm pe tava pentru cuptor. Le presărăm pe fiecare cu zahăr și le coacem pentru 25-30 de minute.
- Pentru cremă amestecăm crema de brânză și zahărul pudră într-un mixer. Batem până devine neted și cremos. Adăugăm vanilia și fulgii de ciocolată.
- Tăiem turtele pe jumătate și ungem fiecare jumătate cu un strat gros de cremă. Poftă bună!