INGREDIENTE
- 20 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 cană zahăr brun
- 1 cană lapte călduț
- 5 căni făină
- 1 ½ linguri coajă de lămâie rasă
- 1 linguriță semințe de anason
- 1 linguriță sare
- 7 ouă mari
- 6 linguri unt
- 1 albuș
PAȘI
- Pentru a face pâine grecească, drojdia se dizolvă în laptele călduț alături de o lingură de zahăr și se lasă la crescut pentru 15 minute.
- Se amestecă făina cu sarea, restul de zahăr, coaja de lămâie și semințele de anason.
- Peste amestecul cu făină se adaugă maiaua de la primul punct, 4 ouă și untul și se frământă bine.
- Aluatul se așază într-un bol uns cu puțin ulei și se lasă, acoperit, la crescut pentru o oră sau până își dublează volumul.
- Cele 3 ouă rămase (puteți folosi mai multe, dacă doriți) se fierb și se vopsesc.
- Aluatul se împarte în trei și fiecărei bucăți i se dă forma de sfoară de o lungime de circa 70 cm.
- Cele trei bucăți de aluat se împletesc și împletitura se așază în tava de copt, în formă de cerc.
- Ouăle vopsite se așază în pâine prin împletitură, apoi se lasă la odihnit pentru încă 30 de minute.
- Aluatul se unge cu albușul bătut și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru circa 30 de minute, până pâinea grecească devine aurie.