Rețetă trufe shot-uri cu whisky și vin vechi

INGREDIENTE

  • 350 g pulpă dovleac copt;
  • 120 g fulgi de cocos;
  • 20 g unt de cocos;
  • 20 g unt de cacao;
  • 20 g Green Sugar pudra (pentru a se amesteca mai bine cu întregul conţinut, dar, dacă nu-l aveţi la îndemână, până vine curierul, puteţi pune o lingură de miere);
  • 50 ml vin vechi;
  • 30 ml whisky.
  • GLAZURA
  • 50 g unt de cacao
  • 1 linguriţă Green Sugar pudra;
  • 1 linguriţă cacao;
  • 1 linguriţă seminţe susan (opţional).

PAȘI

Pentru trufe shot-uri cu whisky și vin vechi:

  • Am curăţat, cu o lingură, pulpa de dovleac copt de pe coajă, apoi am ameţit-o cu blender-ul Still Alive (da, aşa l-am botezat), până s-a transformat într-o pastă fină, uniformă.
    Am adăugat îndulcitorul pudră, unturile de cocos şi cacao (topite iniţial pe foc) şi fulgii de cocos şi am amestecat totul, cu răbdare, până am omogenizat întregul conţinut.
    A urmat apoi rândul alcoolului pentru a fi încorporat în “coca” mea. (În cazul în care scăpaţi mai mult alcool în bomboane, “din greşeală“…..nu vă faceţi probleme. Completaţi cu fulgi de cocos, până când compoziţia redevine tare şi modelabilă).
    Gustaţi. Verificaţi dacă vă e pe plac din punct de vedere al gustului (suficient de dulce sau suficient de alcoolizată). Eu, de exemplu, am pus iniţial doar vinul. Apoi mi s-a părut că bomboana nu e suficient de alcoolică, astfel încât să uităm de salata de boeuf şi altele, nepregătite, pentru Revelion, aşa că am mai adăugat whisky (iată cum am ajuns la combinaţia fatală dintre cele două băuturi).
  • După ce am potrivit conţinutul din punct de vedere al gustului, am modelat, în palme, fiecare bomboană, apoi le-am lăsat vreo 2-3 ore la frigider, să se întârească.
    Următorul pas, glazura pentru trufe shot-uri cu whisky și vin vechi.
    Am amestecat toate ingredientele, pe foc, până cînd s-au topit şi s-au încorporat bine, apoi am dat prin lava de ciocolată fiecare bomboană în parte.
  • După baia de ciocolată şi seminţe de susan, am pus fiecare bomboană pe hârtie de copt, apoi, din nou, cam 2 ore la frigider.
  • Şi gata. Aceste trufe shot-uri cu whisky și vin vechi se consumă ca aperitiv, fel principal şi desert. Somn uşor!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne