Trucuri de folosit la curățenie

Ne place, nu ne place, curățenia trebuie făcută și, de multe ori, chiar ne dă bătăi de cap. Totuși, din când în când aflăm câte un truc ce ne ajută să scăpăm mai repede de acele pete imposibile sau de depunerile care pur și simplu nu vor să dispară. Atunci ne bucurăm enorm.

Iată, așadar, câteva trucuri pentru un maraton de curațenie mult mai simplu și mai eficient.

Cum scăpăm de petele de pe covoare și saltele?

Soluția magică este un amestec de apă oxigenată (o găsim la orice farmacie) și detergent de vase. Omogenizează compoziția și folosește-o direct pe pata.

Ce facem cu depunerile de calcar de pe robinete?

Știm cum să te invățăm să le previi. Freacă toate aceste obiecte sanitare cu hârtie cerată. Vei observa că vei scapa atât de petele de calcar, cât și de amprentele total inestetice.

Plintele parchetului sunt murdare?

Cel mai simplu este să le cureți cu simple lavete îmbibate în balsam de rufe. Nu te-ai gândit până acum, nu?

Îți dorești să miroasă frumos în camere tot timpul?

Amestecă o cană de cafea cu două esențe de vanilie, ține-le la cuptor circa o ora, la 150 de grade Celsius și vei vedea cum toată casa prinde un parfum minunat și persistent.

Încă miroase urât din cauza canalizării?

Este o problemă foarte des întâlnită. Iată ce trebuie să faci: taie o lămâie în câteva felii groase și așază-le direct pe scurgerea de la chiuvetă. Lasă apa caldă să curgă pentru câteva minute și gata.

Pete lipicioase?

Un amestec de ulei de nuca de cocos cu bicarbonat de sodiu, în părți egale, va constitui un detergent perfect pentru problema ta.

Îți ia prea mult timp să freci cada?

Înainte de a te apuca de treaba, umple-o cu apă fierbinte și las-o sa acționeze. Apoi, vei vedea că detergenții vor fi mult mai eficienți.

Spațiul dintre plăcile de faianță îți dă bătăi de cap?

O soluție formată din 3 pătrimi bicarbonat de sodiu și o pătrime clor, pe care să o folosești la frecarea acestor spații cu ajutorul unei periuțe de dinți, va face minuni.

Fierul de călcat s-a murdărit?

Pune un strat gros de sare pe o cârpă, încinge fierul și calcă sarea. Sună ciudat, dar talpa fierului va străluci.

Animăluțul tău umple covorul de păr în mod constant?

Știm că aspiratorul nu reușește niciodată să adune tot. Folosește partea de cauciuc a unui ștergător de geamuri și adună toată acea blăniță pierdută.

Sperăm să îți folosească! Și dacă mai ai și tu alte trucuri, împărtășeste-le cu noi!

curatenie-300x257

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne