Rețetă trigoane cu mere

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 150 ml ulei
  • Umplutură :
  • 1 kg mere
  • 150 g zahăr
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 2 linguri cu amidon
  • Pentru uns
  • 1 lingură miere

PAȘI

  • Preparare trigoane cu mere. Se curăță mere și se taie cubulețe . Se amestecă cu zahărul și punem pe foc pînă se topește zahărul și merele lasă zeama . Adaugă amidonul și scorțișoara , amestecăm bine , luăm de pe foc și lăsăm să se răcească .
  • Foile de plăcintă se taie fâșii , în trei , se unge fiecare cu ulei și se suprapun câte 3 . Se pune o lingură de mere pe colțul unei fâșii și se pliază pe diagonală , până se termină fâșia .
  • Se așează trigoanele obținute în tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor la 160 de grade , până se rumenesc frumos .
  • Fierbinți se ung cu mire dizolvată în puțină apă caldă. Se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne