INGREDIENTE
- 1 pachet foi de plăcintă
- 150 ml ulei
- Umplutură :
- 1 kg mere
- 150 g zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 2 linguri cu amidon
- Pentru uns
- 1 lingură miere
PAȘI
- Preparare trigoane cu mere. Se curăță mere și se taie cubulețe . Se amestecă cu zahărul și punem pe foc pînă se topește zahărul și merele lasă zeama . Adaugă amidonul și scorțișoara , amestecăm bine , luăm de pe foc și lăsăm să se răcească .
- Foile de plăcintă se taie fâșii , în trei , se unge fiecare cu ulei și se suprapun câte 3 . Se pune o lingură de mere pe colțul unei fâșii și se pliază pe diagonală , până se termină fâșia .
- Se așează trigoanele obținute în tavă tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor la 160 de grade , până se rumenesc frumos .
- Fierbinți se ung cu mire dizolvată în puțină apă caldă. Se savurează cu plăcere !