Trandafiri din foietaj cu mar

INGREDIENTE

 

  • 400 g aluat de foietaj
  • 3 mere
  • 6 linguri zahar
  • 2 lingurite de scortisoara
  • zeama de la 1/2 de lamaie

PAȘI

  • Merelor li se scot coatoarele, apoi se taie felii subtiri. Se pun intr-o cratita si se acopera cu apa. Adaugam zaharul si zeama de lamaie,scortisoara si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba se mai dau 2 clocote si se da deoparte. Se scot feliile de mar pe un prosop absorbant si se lasa la racit.
  • Intindem foaia de aluat de foietaj, taiem fasii de aluat de 5 cm. Pe fiecare fasie se pun felii de mar, usor suprapuse pe partea de sus a fiecarei fasii.Intoarcem marginea de jos peste mere prin presare usoara fixam feliile de mar.Apoi se ruleaza cat mai strans posibil.
  • Fiecare rulou se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.
  • Se pudreaza cu zahar.
reteta tarta cu dovleac si bezea

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne