INGREDIENTE
- Pentru crema Gelato
250 ml cremă de lapte - 500 ml lapte
- 8 gălbenușuri de ouă
- 150 grame zahăr tos
- Pentru baza prăjiturii
100 gr făină - 100 grame zahăr
- 2 ouă
- 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
PAȘI
- Pentru crema de tort gelato, separați gălbenușurile de albușuri. Adăugați zahărul peste gălbenușuri și frecați bine, până ce zahărul se topește, pentru 5-6 minute.
- Adăugați laptele în continuu, însă foarte puțin. După ce l-ați adăugat, mixați bine compoziția. Adăugați apoi crema de lapte (frișca lichidă) în timp ce amestecați.
- Introduceți compoziția la congelator timp de 40 de minute și scoateți-o la fiecare 10 minute, pentru a o amesteca. După acest proces, introduceți crema gelato la congelator timp de 2 ore.
- Baza prăjiturii. Separați gălbenușul de albuș al celor două ouă. Mixați albușurile până devin pufoase.
- În gălbenușuri adăugați zahărul și amestecați bine. Adăugați făina și amestecați. Adăugați albușurile.
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr. Adăugați-o în compoziție.
- Așezați aluatul în tavă înaltă, după ce o tapițați cu unt și făină. Cuptorl trebuie să fie încins la 180 de grade. Coaceți-o timp de 30 de minute. După ce s-a copt, înlăturați arsurile (dacă există).
- Luați un castronel și puneți 3 linguri de zahăr și puneți un sfert de cană de apă, pentru a turna baza tortului.
- Luați o tavă de copt și acoperiți-o cu folie de aluminiu. Adăugați doar jumătate din crema Gelato și presărați câteva cuburi de ciocolată. Răciți la frigider timp de 2 ore. Scoateți tava din frigider și adăugați nutella și cealaltă jumatate din crema Gelato. Deasupra așezați blatul, după ce l-ați însiropat cu apa îndulcită.
- Dacă doriți, puteți crea din albușuri decorațiuni pentru tort gelato, ca în imaginea prezentată.