Rețetă tortul italienesc Gelato

INGREDIENTE

  • Pentru crema Gelato
    250 ml cremă de lapte
  • 500 ml lapte
  • 8 gălbenușuri de ouă
  • 150 grame zahăr tos
  • Pentru baza prăjiturii
    100 gr făină
  • 100 grame zahăr
  • 2 ouă
  • 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii

PAȘI

  • Pentru crema de tort gelato, separați gălbenușurile de albușuri. Adăugați zahărul peste gălbenușuri și frecați bine, până ce zahărul se topește, pentru 5-6 minute.
  • Adăugați laptele în continuu, însă foarte puțin. După ce l-ați adăugat, mixați bine compoziția. Adăugați apoi crema de lapte (frișca lichidă) în timp ce amestecați.
  • Introduceți compoziția la congelator timp de 40 de minute și scoateți-o la fiecare 10 minute, pentru a o amesteca. După acest proces, introduceți crema gelato la congelator timp de 2 ore.
  • Baza prăjiturii. Separați gălbenușul de albuș al celor două ouă. Mixați albușurile până devin pufoase.
  • În gălbenușuri adăugați zahărul și amestecați bine. Adăugați făina și amestecați. Adăugați albușurile.
  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr. Adăugați-o în compoziție.
  • Așezați aluatul în tavă înaltă, după ce o tapițați cu unt și făină. Cuptorl trebuie să fie încins la 180 de grade. Coaceți-o timp de 30 de minute. După ce s-a copt, înlăturați arsurile (dacă există).
  • Luați un castronel și puneți 3 linguri de zahăr și puneți un sfert de cană de apă, pentru a turna baza tortului.
  • Luați o tavă de copt și acoperiți-o cu folie de aluminiu. Adăugați doar jumătate din crema Gelato și presărați câteva cuburi de ciocolată. Răciți la frigider timp de 2 ore. Scoateți tava din frigider și adăugați nutella și cealaltă jumatate din crema Gelato. Deasupra așezați blatul, după ce l-ați însiropat cu apa îndulcită.
  • Dacă doriți, puteți crea din albușuri decorațiuni pentru tort gelato, ca în imaginea prezentată.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne