Tort răcoros cu iaurt

INGREDIENTE

 

  • Faina oua zahar cacao

PAȘI

  • Pregatim ingredientele Pt blat avem nevoie de 6 oua 6 l zahar 5 l faina 3 l cacao 1 praf de vopt . Pt crema 400 ml iaurt cu fructe 400 ml frișca 1 plic gelatina granule. Blatul .separam ouale .albușele le batem bezea cu zaharul dupa incorporam galbenușele .intr un bol separat amestecam faina cu praful de copt cu cacao ccernem si incepem a incorpora cate putin in albuse.amestecand incet ch o spatula de jos in sus .il introduce la cuptor. Pt crema punem gelatina la hidratat conform instructiunilor de pe plic .Intr un bol adaugam iaurtul peste gelatina hiddratata si incalzita usor la microunde .batem frisca si incepe sa le incorporam lasam 1 ora la frigider si gata pt asamblat .Sirop 300 ml apa cu 50 gr zahar si 2 plicuri zahar vanilinat. Taiem tortul in 3 parti si il umplem cu crema de iaurt .pe ultima foaie putina crema si glazura de ciocolata peste facuta din 150 gr ciocolata neagra 1 lingura de zahar 50 ml apa .le incazim la foc mic pana se topeste ciocolata cand sa topit adaugam ff putin unt si punem peste tortul rece scos de la frigider .

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne