INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 1/4 cană zahăr granulat
- 1/4 cană unt topit
- 1/4 linguriță de sare
- 1 ou
- 50g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1/2 cană lapte călduț
- 2 căni de făină
- 2 lingurițe extract de vanilie
Pentru topping:
- 1 cană de unt topit
- 2/3 cană de făină
- 1 cană de zahăr
- 2 ouă mari
- 4 linguri de lapte
- 1 linguriță extract de vanilie
- 50g pachet zahăr pudră pentru ornat
PASI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăsm să se activeze 5-10 minute.
- În vasul unui mixer amestecăm zahărul, untul și sarea la viteză mică până la omogenizare, după care adăugăm și oul.
- În acest amestec adăugăm făina, amestecul de drojdie, vanilia și laptele și mixăm aproximativ 3 minute.
- Scoatem aluatul de tort pufos și îl frământăm aproximativ 2 minute, după care îl lăsăm la odihnă într-un bol acoperit cu folie de plastic timp de o oră.
- Între timp, pregatim toppingul. În vasul unui mixer amestecăm untul până devine ușor cremos, aproximativ 2 minute la viteză medie.
- Adăugăm făina, ouăle și zahărul și continuăm să amestecăm până ce acestea se combină complet.
- Urmează să adăugăm laptele, câte o lingură pe rând și vanilia la sfârșit.
- Pregătim o tavă rotundă în care așezăm hârtie de copt unde vom pune aluatul care a stat la odihnă.
- Întindem toppingul uniform pe aluat folosind o lingură și îl lăsăm 20 de minute la odihnă înainte de coacere.
- Preîncălzim cuptorul la 180 °C și lăsăm la copt aproximativ 30 de minute.
- După coacere, așteptăm ca tortul pufos să se răcească înainte de servire și presărăm zahăr pudră pe întreaga suprafață.