Tort Dobos

INGREDIENTE

 

  • Pentru o foaie (se fac 5 foi):
  • doua oua;
  • un praf de sare;
  • doua linguri zahar;
  • 3 linguri cu varf de faina.
  • Crema:
  • 3 oua;
  • 200 g zahar;
  • 200 g ciocolata;
  • 300 g unt la temperatura camerei.
  • Caramel:
  • 150 g zahar;
  • o lingura otet;
  • 50 ml apa.
  • Decor:
  • chipsuri de ciocolata;
  • 50 g nuca macinata.
  • Diametru tava: 26 cm

PAȘI

  • Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
  • Pregatirea foilor: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare intr-un castron, dupa care se mixeaza cu zaharul pana cand devin ca o bezea. Se adauga galbenusurile, se mixeaza, apoi se adauga faina si se amesteca totul incet, de jos in sus, cu o spatula de silicon. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se introduce la cuptor pana cand foaia se rumeneste frumos. Dupa aceea, se ia din tava si se lasa cu hartia de copt pe ea. Se procedeaza la fel si cu celelalte 4 foi (mixerul si castronul se spala pentru ca altfel nu se mai bat albusurile). O foaie se decupeaza in inimioare (sau se taie in 12 felii) si se imbraca in caramel.
  • Pregatirea cremei: Se pune o cratita cu apa la foc. Se mixeaza ouale cu zaharul intr-un craticior pana cand ouale isi tripleaza volumul. Se pune craticiorul pe baia de aburi, atunci cand apa din cratita a fiert, si se tine, mestecand continuu cu o spatula de silicon, pana cand compozitia se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta bucatele, amestecand pana cand ciocolata se topeste si se incorporeaza. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Untul se mixeaza, dupa care se incorporeaza putin cate putin compozitia din oua, zahar si ciocolata.
  • Caramel: Se pun toate ingredientele intr-un craticior la foc mic, mestecand din cand in cand, pana cand se topesc.
  • Asamblare: Se asambleaza tortul pe un platou: foaie + crema + foaie + crema + foaie + crema + foaie + crema + chipsuri de ciocolata + inimioare imbracate in caramel + nuca macinata.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne