Rețetă tort doboș

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 320 gr zahar pudra
  • 130 gr faina
  • 2 linguri unt topit si racit
  • 1 praf de sare
  • vanilie
  • 300 gr unt
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 30 ml apa
  • 30 gr cacao
  • 100 gr zahar

PAȘI

  • mai intai facem foile: 6 foi dreptunghiulare: 6 oua, 120 gr zahar pudra, 130 gr faina, 2 linguri unt topit si racit, 1 praf de sare si vanilie
  • separam ouale, mixam galbenusurile cu zaharul pudra (60 gr zahar)
  • mixam albusurile cu 60 gr zahar pudra, sare
  • amestecam cele compozitii, adaugam untul topit, vanilia, faina si amestecamusor cu o spatula sa nu scoatem aerul
  • din aceasta compozitie se obtin 6 foi pentru tort dobos. se toarna din compozitie intr o tava dreptunghiulara tapetata cu hartie de copt, 10-12 minute la 170 grade. cand marginile incep sa fie rumene sunt gata!
  • crema: 3 oua, 200 gr zahar pudra, 300 gr unt, 200 gr ciocolata amaruie, 30 gr cacao, vanilie
  • se mixeaza: ouale, zahar pudra, vanilia pana si dubleaza volumul.
  • se pun apoi pe baie de aburi pana se ingroasa
  • scufundati apoi vasul intr un bol cu apa rece
  • se topeste ciocolata, se lasa la racit si apoi se amesteca cu crema de oua.
  • se mixeaza untul cu cacao si se amesteca cele 2 compozitii
  • zaharul se pune impreuna cu apa pe foc pana se topeste si se formeza caramelul si apoi se toarna pe o hartie de copt, se intinde uniform si se taie formele 10-12 buc
  • asamblare: fiecare foaie se unge cu crema de cioco, si se pune una peste alta, se imbraca prajitura cu crema, se uniformizeaza
  • deasupra se pun bucatile de caramel, apoi punem tortul dobos la rece.
  • spor la gatit

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne