Tort de vara cu fructe

INGREDIENTE

 

  • Blat
  • 10 oua,
  • 10 linguri zahar,
  • 10 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1/2 lingurita bicarbonat,
  • zeama de lamaie,
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • Umplutura si decor:
  • 1 litru frisca HULALA,
  • 2 esente de lamaie,
  • fructe(capsuni, 1 banana,1 cutie compot ananas,5 kiwi),
  • 3 plicuri de gelatina.

PAȘI

  • Pentru blat se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 5 linguri de zahar.
  • Galbenusurile se bat bine cu mixerul impreuna cu celelalte 5 linguri zahar si cele 2 pliculete de zahar vanilat pana devine ca o crema si adaugi apoi praful de copt si bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie. Albusurile se amesteca cu crema de galbenusuri si apoi se pune faina in ploaie.Se amesteca cu o lingura de lemn de sus in jos ca sa nu se lase.
  • Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie si se coace cam 45-50 minute. Se face proba cu scobitoarea.
  • Blatul copt si racit se taie in doua se insiropeaza cu siropul de ananas.
  • Frisca se bate spuma tare iar la sfarsit se adauga esenta de lamaie.
  • Jumatate din fructe le tai cubulete iar celelalte raman pentru decor.Se pune primul blat insiropat pe o tava pui putina frisca batuta , fructele taiate marunt iar putina frisca apoi cel de al doilea blat insiropat apoi se imbraca tot in frisca si se orneaza cu fructe.
  • Peste fructe se pune gelatina. Gelatina o prepari conform instructiunilor de pe plic.
wtb_1456315008.0966_63674

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne