INGREDIENTE
- Blat tort de vară cu fructe:
- 10 oua,
- 10 linguri zahar,
- 10 linguri faina,
- 1/2 plic praf de copt,
- 1/2 lingurita bicarbonat,
- zeama de lamaie,
- 2 plicuri zahar vanilat
- Umplutura si decor:
- 1 litru frisca HULALA,
- 2 esente de lamaie,
- fructe(capsuni, 1 banana,1 cutie compot ananas,5 kiwi),
- 3 plicuri de gelatina.
PAȘI
- Pentru blat tort de vară cu fructe se separa mai întâi ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si 5 linguri de zahar.
- Galbenusurile se bat bine cu mixerul impreuna cu celelalte 5 linguri zahar si cele 2 pliculete de zahar vanilat pana devine ca o crema si adaugi apoi praful de copt si bicarbonatul dizolvat in zeama de lamaie. Albusurile se amesteca cu crema de galbenusuri si apoi se pune faina in ploaie.Se amesteca cu o lingura de lemn de sus in jos ca sa nu se lase.
- Compozitia se pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie si se coace cam 45-50 minute. Se face proba cu scobitoarea.
- Blatul copt si racit se taie in doua se insiropeaza cu siropul de ananas.
- Frisca se bate spuma tare iar la sfarsit se adauga esenta de lamaie.
- Jumatate din fructe le tai cubulete iar celelalte raman pentru decor.Se pune primul blat de tort de vară insiropat pe o tava pui putina frisca batuta , fructele taiate marunt iar putina frisca apoi cel de al doilea blat insiropat apoi se imbraca tot in frisca si se orneaza cu fructe.
- Peste fructe se pune gelatina. Gelatina o prepari conform instructiunilor de pe plic.