INGREDIENTE
- Blat tort cu nucă cu cremă de fructe de pădure:
- 300 gr nuca
- 250 gr zahar
- 250 ml apa
- 5 oua
- 1 lingura de cacao
- 1 lingura de faina
- Crema:
- 200 gr fructe de padure
- 100 gr zahar
- 200 gr iaurt de fructe
- 200 ml frisca
- 5 gr gelatina
- Decor tort cu nucă:
- 400 gr ciocolata
- 150 ml frisca
- flori si frunze din pasta de lapte praf
PAȘI
Această rețetă tort cu nucă are 3 pași principali de urmat:
- Blat:
Modul de preparare al blatului il gasiti AICI .Singura diferenta este ca am injumatatit cantitatile.
Dupa ce blatul copt s-a racit l-am taiat pe jumatate. - Crema:
Fructele se fierb 5 min impreuna cu zaharul si se lasa la racit.Gelatina se hidrateaza si se topeste ,iar apoi se adauga in iaurt.Frisca se bate spuma .Iaurtul se amesteca cu fructele de padure si apoi cu frisca.
Am umplut tortul cu acesta crema. - Am lasat tortul la frigider 2 ore.
Ciocolata topita impreuna cu frisca se toarna peste tortul scos de la rece.
Un tort cu nucă se poate decora cu florile si frunzele din pastă de lapte praf.