Rețetă tort de morcovi

INGREDIENTE

  • 280 g faina
  • 225 ml ulei floarea soarelui/arahide
  • 2 lingurite mici rase praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat
  • 1 lingurita rasa ghimbir proaspat ras
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 3 oua medii
  • 300 g morcovi rasi
  • 250 g zahar brun
  • 75 g migdale/nuci/alune tocate
  • 1 varf cutit sare
  • 1 portocala medie (doar coaja rasa)
  • pentru glazura: 200 ge de ciocolata menaj
  • 200 ml frisca dulce
  • zahar dupa gust

PAȘI

  • Amestecam faina cu sarea, praful de copt si bicarbonatul si o cernem intr-un vas incapator. Adaugam zaharul si migdalele tocate si amestecam.
  • Intr-un vas separat punem uleiul, ouale, ghimbirul ras, nucsoara, scortisoara si coaja rasa de portocale si amestecam cca 2 minute sau pana cand obtinem o consistenta perfect omogena.
  • Adagam mixul lichid peste faina si amestecam pana la omogenizare. La sfarsit adaugam morcovii rasi si amestecam bine.
  • Punem aluatul in forma tapetata cu unt si faina. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 45 minute, treapta a doua a cuptorului, de jos in in sus, functie traditionala.
  • Daca blatul de tort de morcovi se rumeneste prea tare, putem acoperi forma cu folie de aluminiu dupa primele 30 de minute de coacere.
  • Scoatem forma din cuptor, lasam blatul pentru tort de morcovi cca 5 minute in forma, apoi il scoatem cu grija si il asezam pe un gratar. Il lasam sa se racaesca complet.
  • Deasupra se toarna glazura facuta asa:se pune ciocolata pe aburi la topit, se lasa foarte putin la racit apoi se adauga frisca si putin zahar dupa gust.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne