Tort de mere intregi

INGREDIENTE

 

  • Caramel : 200 g zahar
  • Blat : 5 oua separate
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de ulei
  • 5 linguri de faina
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • sare
  • 6 – 8 mere intregi in functie de marime
  • 6 – 8 lingurite de gem de prune
  • scortisoara
  • Decor : 200 ml smintina pentru frisca
  • 1 mar cu coaje
  • 5 linguri de zahar

PAȘI

  • Mod de preparare : Intr-o cratita in care facem tortul caramelizam cele 200 g de zahar si imbracam peretii cratitei cu el . Peste punem merele scobite si curatate .
  • In fiecare mar punem cite o lingurita de gem de prune si presaram scortisoara . Dam cratita la cuptor 15 – 20 de minute la 170 grade s-au pina se inmoaie merele . Intre timp preparam blatul .
  • Mixam cele 5 albuse cu sare si zahar . Galbenusele le amestecam cu uleiul si esenta de vanilie . Se adauga peste albuse si se amesteca incet , apoi faina amestecata cu praful de copt .
  • Scoatem cratita din cuptor si turnam usor aluatul de blat . Se introduce din nou in cuptor pentru inca 30 de minute pina se rumeneste frumos . Se face testul cu scobitoarea .
  • Asezam un platou peste cratita si rasturnam tortul cu o miscare ferma . Lasam asa pina se raceste tortul , apoi scoatem cratita .
  • Pentru decor , batem sminatina pentru frisca si ornam tortul . Deasupra taiem un mar felii subtiri , punem cele 5 linguri de zahar si le dam la foc incet pina se topeste zaharul si scade sucul lasat de mere . Reci se aseza in forma de floare pe tort .

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne