Tort de mere cu frișcă

INGREDIENTE

 

  • Ingrediente :
  • 7-8 mere
  • 300 g zahăr
  • 4 ouă
  • 80 g praf de budincă de vanilie
  • 60 g făină
  • 1 praf de sare
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 linguri de unt
  • dulceață de vișine
  • 1 linguriță de scorțișoara
  • Decor : 250 ml smîntînă pentru frișcă
  • felii de măr
  • zeamă de lămîie

PAȘI

  • Preparare : Caramelizăm 250 g de zahăr și îmbrăcăm pereții cratiței de jur împrejur . Lăsăm să se răcească complect . Așezăm merele scobite și curățate de coaje și le umplem cu dulceața de vișine . Deasupra presărăm scorțișoara și untul . Dăm cratița la cuptor 20 de minute pînă se înmoie merele dar își păstrează forma .
  • Pandișpan : Batem albușurile spumă cu sare , restul de zahăr și vanilia . Adăugăm apoi gălbenușurile amestecînd cu o paletă și la final făina cu praful de budincă . Turnăm compoziția peste mere și introducem forma în cuptor pentru 30 de minute .
  • Scoatem din cuptor așezăm deasupra un platou și răsturnăm tortul printr-o mișcare rapidă . Lăsăm să se răcească complect . Batem smăntîna pentru frișcă și decorăm tortul .
  • Ornăm cu felii de mere marinate în suc de lămîie . Se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne