Tort de ciocolata

INGREDIENTE

 

  • Blat:
  • 2 linguri cacao
  • 8 oua
  • 250g zahar
  • 200g nuca.
  • 3/4 pahar cu apa,
  • Crema: 1/2 pahar apa
  • 300 g unt,
  • 3 linguri cacao,
  • 6 linguri cu zahar,
  • 3 linguri finetti
  • esenta de rom.
  • un praf de sare

PAȘI

  • Se face un sirop din apa, zahar si cacao, se lasa la racit se adauga galbenusurile amestecant continuu, apoi albusurile batute spuma si nuca. Se pune intr’o tava rotunda tapetata cu unt si faina (diametrul 22cm) Se pune in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru cca. 45 minute. Se face proba cu scobitoarea, se lasa sa se raceasca in cuptor cu usa intre-deschisa. Blatul nu se taie se pune crema direct pe blatul racit.
  • Crema: Se face la fel ca la blat un sirop, din apa zahar cacao. Se lasa sa se raceasca complet si se adauga la untul batut spuma apoi cele doua linguri de finetti si esenta.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne