Tort de ciocolată “zebra”

INGREDIENTE

 

  • Pentru blat
  • 250 g făină
  • 125 g zahăr
  • 5 g sare
  • 10 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 4 ouă
  • 240 ml ulei
  • 240 ml lapte
  • 6 ml vanilie
  • 70g cacao
  • 120 ml gem zmeura
  • Pentru glazură
  • 480 ml frişcă lichidă
  • 100 g fulgi ciocolată

PAȘI

  • BLAT:
    Drojdia se dizolvă in laptele calduţ şi se amestecă cu o lingură de făină şi una de zahăr. Amestecul se lasă la crescut pentru 10-15 minute.
  • Maiaua de la punctul anterior se incorporează cu făina, apoi se adaugă restul de zahăr şi sarea.
  • Separat, se bat ouăle şi se încorporeaza cu uleiul.
  • Cele două compoziţii se amestecă omogen.
  • Se adaugă restul de lapte şi vanilia şi se împarte în două părti egale.
  • Intr-una din parţi se adaugă cacaoa iar în cealaltă gemul de zmeură.
  • Intr-un vas termorezistent, cu fund rotund, se pun cele 2 creme, alternând pe rând câte o cupă din fiecare în centru, astfel încat să se formeze cercuri concentrice. (vezi imagine)
  • Se coace la 175° pentru 25-35 min.
  • GLAZURA:
    La foc mic se amestecă frisca împreună cu fulgii de ciocolată pana la omogenizare
  • Rezultatul se toarna peste blat
  • Se pot adauga ca ornamente diverse fructe

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne