Rețetă tort de ciocolată cu mousse de zmeură

INGREDIENTE

  • Pentru blat tort de ciocolată:
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 100 ml ulei
  • 1/2 plic de praf de copt
  • 1/2 lingurita esenta vanilie , un praf de sare .
  • 50 g ciocolata neagra topita
  • Pentru mousse de zmeura :
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 1 plic gelatina de 10 grame
  • 200 ml frisca lichida
  • Pentru glazura tort de ciocolată:
  • 60 g ciocolata
  • 25 g unt
  • 1 lingura de lapte
  • ……………………………….

PAȘI

Pentru un delicios tort de ciocolată, rețeta implică pașii de mai jos:

  • Blat : Batem albusele tare cu sarea , adaugam zaharul si mixam pina acesta se topeste . Adaugam galbenusurile pe rind si amestecam usor . Apoi pe rind uleiul , ciocolata topita si faina amestecata cu praful de copt . Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata . Il coacem in cuptorul preincalzit la 180 g , in jur de 40 de minute . Scoatem blatul si il lasam
  • sa se raceasca , apoi il taiem in doua in doua bucati . Mousse de zmeura : Punem gelatina sa se hidrateze . Zmeura si zaharul se pun pe foc si se amesteteca pina se topeasca zaharul . Apoi se trece prin sita sa se separe de seminte .
  • Peste sosul rezultat se adauga ciocolata topita si gelatina topita . Se lasa sa se raceasca . Batem frisca si o incorporam in sosul de zmeura . Asezam primul blat intr-o tava cu pereti detasabili , il acoperim cu moussul de zmeura , punem al doilea blat . Punem tortul la rece pentru
  • pentru 4 ore . Apoi, scoatem acest tort de ciocolată din forma si il decoram cu ciocolata topita , zmeura si ornamente de ciocolata .

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne