INGREDIENTE
- Pentru blat tort de ciocolată:
- 200 g zahar
- 200 g faina
- 100 ml ulei
- 1/2 plic de praf de copt
- 1/2 lingurita esenta vanilie , un praf de sare .
- 50 g ciocolata neagra topita
- Pentru mousse de zmeura :
- 100 g ciocolata neagra
- 100 g zmeura
- 100 g zahar
- 1 plic gelatina de 10 grame
- 200 ml frisca lichida
- Pentru glazura tort de ciocolată:
- 60 g ciocolata
- 25 g unt
- 1 lingura de lapte
- ……………………………….
PAȘI
Pentru un delicios tort de ciocolată, rețeta implică pașii de mai jos:
- Blat : Batem albusele tare cu sarea , adaugam zaharul si mixam pina acesta se topeste . Adaugam galbenusurile pe rind si amestecam usor . Apoi pe rind uleiul , ciocolata topita si faina amestecata cu praful de copt . Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata . Il coacem in cuptorul preincalzit la 180 g , in jur de 40 de minute . Scoatem blatul si il lasam
- sa se raceasca , apoi il taiem in doua in doua bucati . Mousse de zmeura : Punem gelatina sa se hidrateze . Zmeura si zaharul se pun pe foc si se amesteteca pina se topeasca zaharul . Apoi se trece prin sita sa se separe de seminte .
- Peste sosul rezultat se adauga ciocolata topita si gelatina topita . Se lasa sa se raceasca . Batem frisca si o incorporam in sosul de zmeura . Asezam primul blat intr-o tava cu pereti detasabili , il acoperim cu moussul de zmeura , punem al doilea blat . Punem tortul la rece pentru
- pentru 4 ore . Apoi, scoatem acest tort de ciocolată din forma si il decoram cu ciocolata topita , zmeura si ornamente de ciocolata .