TORT DE CIOCOLATA CU CREMA DE OREZ SI CIOCOLATA ALBA

INGREDIENTE

 

  • Blat de biscuiti:
  • 300 gr biscuiti simpli
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata neagra
  • Blat Chessecake de ciocolata:
  • 400 gr crema de branza
  • 3 linguri cacao
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • Crema cu orez expandat:
  • 100 gr orez expandat
  • 6 albusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 10 gr gelatina
  • Crema de ciocolata alba:
  • 250 gr ciocolata alba
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Glazura de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 150 ml frisca lichida
  • 10 gr gelatina

PAȘI

  • Blat de biscuiti:
    Biscuitii se macina in robot.Topim untul impreuna cu zaharul ,cacaua si ciocolata.Adaugam biscuitii macinati in amestecul cald. Intr-o forma rotunda de tort,cu pereti detasabili, punem biscuitii si presam bine cu mana sau mai bine cu fundul unui pahar pana obtinem un start bine presat si unuform.Dam forma la rece 1-2 ore.
  • Blatul Chesscake de ciocolata:
    Crema de branza se mixeaza cu zaharul,ouale si cacaua.Adaugam si faina. Punem compozitia intr-o forma de tort de aceeasi marime cu cea in care am pus si blatul de biscuiti.Coacem blatul 30 min.Cand este gata il scoatem din forma si-l lasam sa se raceasca.Se taie in jumatate pentru a obtine doua foi.
  • Crema cu orez expandat:
    Albusurile se bat spuma,adaugam zaharul si batem bezeaua in continuare la bain-marie pana cand zaharul este topit si aceasta este ferma si lucioasa.Adaugam in bezea gelatina hidratata in putina apa si apoi topita.Orezul expandat se adauga in crema dupa ce l-am maruntit in robot.
  • Crema de ciocolata alba:
    Frisca si ciocolata alba maruntita se pun la foc.Amestecam continuu pana cand se topeste ciocolata.Adaugam esenta de vanilie si lasam la rece.Cand crema este rece si s-a intarit suficient o mixam pana devine spumoasa.
  • Peste blatul de biscuti vom pune crema cu orez,apoi o foaie din blatul chesscake,intindem uniform crema de ciocolata alba si apoi a doua foaie de chesscake.Dam ma rece pentru o ora.
    Topim ciocolata neagra impreuna cu frisca si adaugam gelatina topita.Lasam putin sa se racoreasca si o turnam peste blat.Lasam din nou tortul la rece cateva ore.
    Indepartam peretii detasabili.
wtb_1454969569.7673_75317

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne