INGREDIENTE
- Oua faina cacao ciocolata
PAȘI
- Pentru tortul de ciocolata, reteta blatului contine de 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina 3 lg de cacao, 100 gr de ciocolata topita. Batem albusurile bezea cu zaharul adaugam galbenusele, dupa adaugam faina si cacaoa cernute incorporam usor cu o spatula de jos in sus. Tapetam o tava de 26 cm cu hartie de copt, punem in tava si dam la cuptorul preincalzit timp de 25 min sau pana ce trece testul cu scobitoarea.
- CREMA pentru tort de ciocolata 300 gr de ciocolata amaruie 300 ml de frisca indulcita o mascarpone 250 gr.punem frisca la incalzit dar sa nu fiarba ,cand e destul de fierbinte adaugam ciocolata ,luam de pe foc si lasam sa se topeasca bine ciocolata .amestecam si dam la rece .dupa ce e racita bine se ingroasa adaugam si incorporam mascarponele. Blatul il taiem in trei.insiropam cu un sirop facut din apa zahar si esenta de rom sau cafea .si crema rezultata. Avem grija sa pastra putina crema si pt exteriorul tortului, iar ca ornat ce doriti. Eu am folosit cioburi de ciocoata neagra si buline de ciocolata alba .