Tort cu trandafirasi

INGREDIENTE

 

  • Blat: 8 oua, 8 linguri faina,8linguri zahar,1/2 praf de copt stins cu zeama de lamaie.
  • Crema:2 oua,300ml lapte,3 linguri faina,50gr ciocolata,cacaua,1 esenta rom,250gr margarina(unt).
  • Sirop:4 linguri zahar,150ml apa,1esenta rom.
  • Decor:200ml frisca,200 gr ciocolata menaj,1 lingura margarina(unt) bombonele decorative trandafirasi din rahat.

PAȘI

  • Pentru blat se bat albusele spuma tare cu un praf de sare apoi adaugam zaharul si se pun galbenusurile, praful de copt dizolvat cu zeama de lamaie si la urma faina.Se coace intr-o forma dreptunghiulara la foc potrivit timp de 20-25minute.
  • Pentru crema se pun pe foc ouale amestecate cu laptele si faina pana se ingroasa se ia de pe foc si se adauga ciocolata, cacaua si esenta de rom.Se lasa la racit si apoi se amesteca cu margarina sau untul.
  • Pentru sirop se caramelizeaza zaharul pana are o culoare maronie apoi adaugi apa si lasi sa fiarba cateva minute pana se dizolva zaharul, tragi de pe foc si adaugi esenta de rom.Se lasa la racit.
  • Frisca se bate cu mixerul pana se intareste.
  • Blatul de tort se taie in doua pe verticala.Se insiropeaza cu siropul de zahar si se umple cu crema de ciocolata.
  • Ciocolata se topeste impreuna cu margarina care se intinde peste blat si se decoreaza cu frisca si bombonele decorative.Eu am facut niste trandafirasi din rahat si i-am pus pe tort.
wtb_1456492487.1182_25727

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne