INGREDIENTE
- Ingrediente blat :
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 100 g făină
- 20 g cacao
- un vîrf cuțit de sare
- Mousse de zmeură :
- 200 g zmeură
- 120 g zahăr
- 8 g gelatină
- 350 ml frișcă
- Mousse de mascarpone :
- 250 g mascarpone
- 200 ml frișcă lichidă
- 50 g zahăr
- 3 lingurițe gelatină
- Glazură :
- 100 g ciocolată neagră
- 100 ml frișcă lichidă
- Sirop : 200 ml apă
- 125 g zahăr
- Esență de vanilie
PAȘI
Pentru a face aceasta reteta de tort urmeaza instructiunile cu atentie!
- Mod de preparare pentru reteta de tort blat : Mixăm ouăle întregi cu zahărul pînă își dublează volumul . Amestecăm făina cu cacaua și o adăugăm treptat mixului de ouă .
- Turnăm aluatul într-o formă de 26 cm și coacem la 180 grade pentru 20 de minute . Scoatem din cuptor , lăsăm să se răcească și îl tăiem în două foi .
- Mod de preparare pentru reteta tort de mousse de zmeură : Punem gelatina la înmuiat în apă rece . Punem pe foc într-o crăticioară punem zmeura și zahărul. Amestecăm pînă ce zahărul este topit . Strecurăm apoi zmeura printr-o sită deasă să eliminăm semințele . Punem din nou sosul pe foc pentru 5 minute , adăugăm gelatina și amestecăm . Lăsăm să se răcească și apoi amestecăm cu frișca .
- Mousse de mascarpone : Punem gelatina la înmuiat . Mixăm frișca cu zahărul de jumătate , adăugă brânza mascarpone , gelatina și mixăm până se întărește .
- Sirop . Punem apa cu zahărul la fiert și fierbem pînă se topește zahărul . Rece se amestecă cu esența de vanilie după gust .
- Asamblare tort : În forma în care am copt tortul așezăm o foaie de blat . Însiropăm , turnăm moussul de zmeură , așezăm a doua foaie de blat , însiropăm și turnăm moussul de mascarpone . Dăm la frigider pentru 2 ore .
- Glazura : Încălzim frișca pîna la punctul de fierbere , adăugăm ciocolata ruptă bucăți și amestecăm . Se lasă să se răcească puțin și o turnăm peste tort , lăsănd să curgă ușor pe margini .
- Se ornează cu puțin mousse și zmeură . Un deliciu ! Se savurează cu plăcere !