Rețetă tort cu morcov și ananas

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  •  500g morcovi
  • un pachet de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 250g ananas
  • 4 ouă întregi
  • 250 ml ulei vegetal
  • scorțișoară măcinată
  • 100g zahăr brun
  • un praf de sare
  • 300g făină

Pentru sirop:

  •       150ml compot de ananas

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5-10 minute.
  • Spălăm, cojim și răzuim morcovii.
  • Combinăm ingredientele uscate: făina, zahărul, scorțișoara, sarea într-un bol și le amestecăm până se omogenizează.
  • Adăugăm uleiul, drojdia, morcovii și ananasul tăiat cubulețe mărunte, după care le amestecăm bine.
  • Adăugăm cele 4 ouă pe rând după care lăsăm aluatul la odihnă aproximativ 30 de minute.
  • Așezăm rezultatul într-o tavă rotundă și folosim hârtie de copt.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și coacem pentru aproximativ 30 de minute.
    După coacere, răsturnăm tortul cu morcovi pe un suport și folosim o lingură pentru a însiropa tortul cu compot de ananas.
  • Optional putem adăuga frișcă pentru decor. Poftă bună!
tort cu morcovi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne