TORT CU MERE

INGREDIENTE

 

  • 4 mere
  • 12 linguri de zahăr
  • 8 linguri de făină
  • 4 ouă
  • 4 linguri de apă minerală
  • o tabletă de 200 de grame de ciocolată neagră Nestle Dessert Noir
  • 3 boabe de piper roşu
  • 10 merişoare
  • o jumătate de linguriţă de praf de copt
  • o linguriţă de scorţişoară
  • un praf de sare

PAȘI

  • Aşezaţi pe foc cratiţa în care urmează să preparaţi tortul, puneţi 4 linguri de zahăr în ea şi începeţi să caramelizaţi zahărul. Când este gata caramelul îl întindeţi uniform pe pereţii cratiţei.
    Spălaţi şi curăţaţi merele, le tăiaţi în jumătăţi, le scoateţi cotorul şi le aşezaţi în cratiţa cu caramel, cu scobitura în sus.
    Setaţi cuptorul la 175 de grade Celsius, puneţi cratiţa cu merele în cuptor pentru ca merele să se înmoaie şi începeţi să preparaţi blatul.
    Separaţi albuşul de gălbenuş. Bateţi gălbenuşul, în care aţi pus un praf de sare, cu 4 linguri de zahăr, până devine o spumă, apoi adăugaţi praful de copt, apa şi făina şi amestecaţi toate ingredientele. Separat, bateţi albuşurile cu 4 linguri de zahăr până devin o spumă consistentă. Încorporaţi cu grijă albuşurile bătute în compoziţia cu galbenuşuri.
    Scoateţi cratiţa cu merele din cuptor, puneţi merişoarele în scobitura din mere, presăraţi scorţişoara şi adăugaţi compoziţia anterior preparată. Puneţi cratiţa la cuptor 30 de minute, la cele 175 de grade Celsius anterior setate.
    Cînd timpul de coacere a ajuns la limita celor 30 de minute, încercaţi cu o scobitoare blatul pentru a verifica dacă este copt. Dacă este gata, îl lăsaţi să se răcească puţin, încercaţi să desprindeţi cu un cuţit blatul de marginile cratiţei, apoi luaţi o farfurie pe care o aşezaţi cu faţa pe cratiţă şi răsturnaţi tortul pe farfurie. Acesta se va desprinde uşor, cu tot cu caramel cu condiţia să nu se fi răcit de tot cratiţa.
    Puneţi o oală cu apă pe foc, iar, când apa clocoteşte, aşezaţi un vas în care puneţi la topit ciocolata. Când ciocolata este topită, adăugaţi piperul măcinat. Puneţi ciocolata peste tort şi o întindeţi uniform cu o spatulă. Dacă doriţi ca ciocolată să aibă o consistenţă mai tare, adăugaţi în ciocolata pusă la topit 50 de grame de unt.
    Poftă bună!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne