Rețetă tort cu mere și frișcă

INGREDIENTE

  • 7-8 mere
  • 6 ouă
  • 6 linguri cu făină
  • 6 linguri cu zahăr
  • 150 g zahăr pentru caramelizat
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Pentru ornat
  • 400 ml frișcă
  • 1 măr felii
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de apă

PAȘI

  • Pentru a face tort cu mere și frișcă începem prin a curăța merele de coajă și le scoatem sâmburii .
  • Punem cele 150 g de zahăr intr-o cratiță cu diametrul de 26 cm și îl caramelizăm încet . Apoi îl distribuim pe toate părțile cratiței . Așezăm merele în cratiță , presărăm peste ele scorțișoara . Dăm tava la cuptor pentru 20 de minute la 170 de grade .
  • Între timp facem blatul . Separăm ouăle , batem albușurile spumă , apoi adăugăm treptat zahărul , gălbenușurile și la urmă făina amestecând ușor . Turnăm amestecul peste mere și mai coacem 20 de minute .
  • Scoatem tortul și îl răsturnăm pe un platou , dar nu ridicăm cratița . Lăsăm cu totul să se răcească .
  • Scoatem ușor cratița și îmbrăcăm tortul cu frișcă .
  • Mărul felii cu zahărul și apa se pun la foc 5 minute , amestecând ușor . Le lăsăm să se răcească apoi ornăm tortul . Se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne