Rețetă tort cu fructe și cremă de mascarpone

INGREDIENTE

  • Pentru blat tort cu fructe:
  • 6 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri de ulei
  • Pentru tortul cu crema de mascarpone si fructe:
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 g zmeura(congelate sau proaspete)
  • 200 g capsuni(congelate sau proaspete)
  • 500 g mascarpone
  • 200 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 4 linguri de zahar
  • 50 ml sirop de zmeura
  • 200 ml apa

PAȘI

Pentru un delicios tort cu fructe, rețeta de urmat este:

  • Pentru inceput am pregatit blatul de tort cu fructe.Punem cele 6 oua intr-un bol fara sa separam galbenusul de albus.Adaugam praful de sare.Mixam ouale iar apoi punem si zaharul putin cate putin(eu punem cate o lingura).Marim viteza si mixam pana ouale isi dubleaza volumul.Dupa ce si-au marit volumul dam deoparte si amestecam compozitia de oua cu cele 3 linguri de ulei si esenta de vanilie.Amestecam foarte usor.Incorporam faina pe care o cernem cu o sita.Punem cate 3 linguri de faina si amestecam cu miscari largi folosind o lingura de lemn sau o paleta.Turnam compozitia intr-o tava detasabila de copt in care am pus hartie de copt pe fundul tavii.Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru aproximativ 30 de minute.
  • Dimensiiunile tavii ar trebuii sa aiba 23 Cm/9. Eu am avut o tava mai mare si am fost nevoita sa mai fac inca un blat de tort cu fructe deoarece nu puteam sa il tai in trei felii ci in doua. Cand blatul este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
  • Este timpul sa ne ocupam de restul ingredientelor pentru tort. Pentru inceput trebuie sa facem sosul de fructe cu care vom unge feliile de blat.
  • Intr-o cratita punem cele 400 g de fructe(caspuni zmeura).Pasam fructele pana devin o pasta.Eu am folosit mixerul. Punem fructele pasate pe foc si adaugam cele 4 linguri de zahar.Amestecam compozitia pana se ingroasa putin.Lasam pe foc aproximativ 10 minute.Cand este gata il punem intr-o strecuratoare ca sa scapam de seminte si sa avem un sos fin. Lasam sosul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
  • Intre timp taiem blatul in trei sectiuni. Lasam deoparte blatul de tort cu fructe.
  • Acum amestecam siropul cu 200 ml de apa.Pentru crema amestecam cele 500 g de mascarpone cu 200 g zahar pudra.Mascarpone trebuie sa fie rece,de la frigider.Mixam la viteza mica iar apoi dam viteza la maxim.La final adaugam si esenta de vanilie si mai mixam cateva minute.Punem crema de mascarpone deoparte si acum trebuie sa mixam frisca lichida(trebuie sa fie rece de la frigider).Mixam la viteza medie pana se intareste.Cand incepe sa se intareasca mixam la viteza mare pana se intareste de tot.Cu o spatula omogenizam frisca cu mascarpone.Punem cate doua linguri de frisca si cu miscari largi amestecam usor.
  • Peste prima sectiune de blat punem forma in care am copt blatul.Folosim doar inelul blatului.Insiropam blatul cu siropul de zmeura sau folositi si apa cu zahar.Dupa ce am insiropat trebuie sa punem sosul de fructe.Punem cam 2-3 linguri de sos.Intindem uniform. Apoi punem cam 2-3 linguri de crema de mascarpone pana acoperim in intregime blatul cu aceasta crema.Nivelam bine cu o lingura.Punem a doua sectiune de blat.O insiropam dar fara sa punem prea mult sirop.Apoi punem 2-3 linguri de sos si apoi 2-3 linguri de crema de mascarpone.Nivelam bine.Insiropam ultima sectiune de blat separat iar apoi o ungem cu sos de fructe si punem deasupra tortului cu partea unsa in jos.Punem putina crema de mascarpone deasupra si nivelam.
  • Lasam acest tort cu fructe la frigider peste noapte iar abia apoi il ornam.Inlaturam inelul iar peretii tortului ii imbracam in crema ramasa. Eu am ras ciocolata alba deasupra si am pus cateva frunzulite de ciocolata.Puteti sa il ornati cum doriti.
tort cu fructe reteta

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne