Tort cu cremă de ciocolată și portocale

INGREDIENTE

 

  • Blat :
  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 10 linguri de făină
  • 2 linguri de cacao
  • 1 linguriță praf de copt
  • Crema :
  • 300 g ciocolată neagră
  • 300 ml smîntînă pentru frișcă
  • 1 linguriță esență de portocale
  • Pentru sirop și jeleul de portocale
  • 300 g suc de portocale
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 5 g gelatină granule
  • Glazură și decor
  • 100 g ciocolată neagră
  • 100 ml frișcă lichidă
  • ornamente de cicolată
  • coajă de portocale confiată

PAȘI

  • Mod de preparare : Mixăm ouăle împreună cu zahărul 10 minute . Adăugăm făina , praful de copt , cacaua și amestecăm . Turnăm în forma de tort de 26 cm și dăm la cuptor 15 minute la 180 de grade .
  • Crema : Punem frișca lichidă , ciocolata ruptă bucăți și esența de portocale la baie – marine și amestecăm pînă se topește ciocolata . Dăm crema la frigider pentru 30 de minute .
  • Cînd e rece complect o mixăm pînă obținem o cremă fină .
  • Siropul : Stoarcem portocalele și punem sucul cu zahărul la fiert 5 minute . Dăm la rece . Crema o împărțim în 3 . O parte o oprim pentru îmbrăcat tortul .
  • Tăiem tortul în 3 blaturi . Așezăm primul blat în forma în care s-a copt , însiropăm cu suc de portocale și așezăm un strat de cremă , blatul 2 , cremă și blatul 3 . Siropul rămas îl amestecăm cu gelatina și-l turnăm peste ultimul blat . Dăm tortul la rece o oră .
  • Scoatem tortul din formă și-l îmbrăcăm de jur împrejur cu crema rămasă .
  • Glazura : Topim ciocolata cu frișcă și turnăm peste tort . Decorăm cu ornamente de ciocolată și coaje de portocale . Se dă la rece apoi se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne