INGREDIENTE
- Blat de tort cu crema de ciocolata :
- 6 ouă
- 6 linguri de zahăr
- 10 linguri de făină
- 2 linguri de cacao
- 1 linguriță praf de copt
- Crema :
- 300 g ciocolată neagră
- 300 ml smîntînă pentru frișcă
- 1 linguriță esență de portocale
- Pentru sirop și jeleul de portocale
- 300 g suc de portocale
- 3 linguri de zahăr pudră
- 5 g gelatină granule
- Glazură și decor
- 100 g ciocolată neagră
- 100 ml frișcă lichidă
- ornamente de cicolată
- coajă de portocale confiată
PAȘI
- Mod de preparare : Mixăm ouăle împreună cu zahărul 10 minute . Adăugăm făina , praful de copt , cacaua și amestecăm . Turnăm în forma de tort de 26 cm și dăm la cuptor 15 minute la 180 de grade .
- Crema : Punem frișca lichidă , ciocolata ruptă bucăți și esența de portocale la baie – marine și amestecăm pînă se topește ciocolata . Dăm crema la frigider pentru 30 de minute .
- Cînd e rece complect o mixăm pînă obținem o cremă fină .
- Siropul : Stoarcem portocalele și punem sucul cu zahărul la fiert 5 minute . Dăm la rece . Crema o împărțim în 3 . O parte o oprim pentru îmbrăcat tortul .
- Tăiem tortul în 3 blaturi. Așezăm primul blat de tort cu cremă de ciocolata în forma în care s-a copt , însiropăm cu suc de portocale și așezăm un strat de cremă , blatul 2 , cremă și blatul 3 . Siropul rămas îl amestecăm cu gelatina și-l turnăm peste ultimul blat . Dăm tortul la rece o oră .
- Scoatem tortul din formă și-l îmbrăcăm de jur împrejur cu crema rămasă .
- Glazura : Topim ciocolata cu frișcă și turnăm peste tort . Decorăm cu ornamente de ciocolată și coaje de portocale . Se dă la rece apoi se savurează cu plăcere !