INGREDIENTE
- Blat : 250 g făină
- 50 g cacao
- 1/2 linguriță bicrbonat
- 1/2 linguriță praf de copt
- 250 gr zahăr
- 200 g unt
- 2 ouă
- 150 g ciocolată neagră topită
- 250 ml lapte
- un praf de sare
- Crema : 500 g mascarpone
- 250 ml smîntînă pentru frișcă
- 100 g zahăr pudră
- Sirop : 100 g zahăr
- 150 ml apă
- Decor : 100 g ciocolată neagră topită
- 1 bucată kiwi
- 1 portocală
PAȘI
- Într-un bol se amestecă făina cu cacaua , bicarbonatul , praful de copt și sarea și se pune deoparte . În alt bol mixăm untul cu zahărul spumă , adăugăm ouăle pe rînd amestecînd bine . Apoi ciocolata topită și făina alternînd cu laptele .
- Se toarnă compoziția pentru tort cu fructe si ciocolata într-o tavă de tort detașabilă cu diametrul de 20 cm și se coace 50 de minute la 180 de grade . După coacere se lasă să se răcească .
- Siropul . Caramelizăm zahărul și turnăm apa , lăsăm să fiarbă pînă se topește zahărul . Se dă la rece .
- Crema . Mixăm brînza mascarpone cu zahărul pudră . Batem frișca și amestecăm cu crema .
- Ansamblare . Tăiem blatul în trei felii egale . Oprim 4 linguri de cremă pentru ornat . Însiropăm o felie punem cremă și tot așa pînă la gata . Îmbrăcăm tortul cu cele 4 linguri de cremă .
- Decor . Topim ciocolata și turnăm deasupra și pe margini . Decorăm cu kiwi și felii de portocale . Acest tort cu fructe si ciocolata este gata, se savurează cu plăcere !