Rețetă tort cu ciocolată și fructe

INGREDIENTE

  • Blat : 250 g făină
  • 50 g cacao
  • 1/2 linguriță bicrbonat
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 250 gr zahăr
  • 200 g unt
  • 2 ouă
  • 150 g ciocolată neagră topită
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • Crema : 500 g mascarpone
  • 250 ml smîntînă pentru frișcă
  • 100 g zahăr pudră
  • Sirop : 100 g zahăr
  • 150 ml apă
  • Decor : 100 g ciocolată neagră topită
  • 1 bucată kiwi
  • 1 portocală

PAȘI

  • Într-un bol se amestecă făina cu cacaua , bicarbonatul , praful de copt și sarea și se pune deoparte . În alt bol mixăm untul cu zahărul spumă , adăugăm ouăle pe rînd amestecînd bine . Apoi ciocolata topită și făina alternînd cu laptele .
  • Se toarnă compoziția pentru tort cu fructe si ciocolata într-o tavă de tort detașabilă cu diametrul de 20 cm și se coace 50 de minute la 180 de grade . După coacere se lasă să se răcească .
  • Siropul . Caramelizăm zahărul și turnăm apa , lăsăm să fiarbă pînă se topește zahărul . Se dă la rece .
  • Crema . Mixăm brînza mascarpone cu zahărul pudră . Batem frișca și amestecăm cu crema .
  • Ansamblare . Tăiem blatul în trei felii egale . Oprim 4 linguri de cremă pentru ornat . Însiropăm o felie punem cremă și tot așa pînă la gata . Îmbrăcăm tortul cu cele 4 linguri de cremă .
  • Decor . Topim ciocolata și turnăm deasupra și pe margini . Decorăm cu kiwi și felii de portocale . Acest tort cu fructe si ciocolata este gata, se savurează cu plăcere !

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne