INGREDIENTE
- Pentru blat tort cu căpșuni :
- 7 oua
- 210 gr zahar
- 210 gr faina
- un praf de sare
- Pentru crema :
- 5 oua
- 250 gr zahar
- 500 ml lapte
- o fiola esenta de vanilie
- 3 plicuri de gelatina de 10 gr
- 500 gr frisca batuta
- un praf de sare
- Sos de capsuni :
- 250 gr capsuni
- 100 gr zahar
- un plic de gelatina
- Decor : 100 gr ciocolata neagra
- 8 bucati capsuni
- 1 kg capsuni
PAȘI
- Blat tort cu căpșuni: mixati ouale intregi cu zaharul si sarea pina isi tripleaza volumul . Adaugam faina amestecata cu cacaua , pe rind , amestecind de jos in sus . Se pune in forma de 28 cm , unsa si tapetata cu unt si faina . Se coace 20 – 25 minute la 170 grade . Rece se taie in 3 blaturi .
- Pentru crema , mixam ouale intregi cu zaharul si sarea 10 minute , apoi adaugam laptele caldut si punem amestecul la bain – marie , amestecind continu pina devine o crema mai groasa . Se
- topeste gelatina si se toarna peste crema calda si se racesca . Rece se mesteca cu frisca batuta si esenta de vanilie . Se ia forma de tort se aseaza primul blat , capsunii se taie in doua si se aseaja de jur imprejurul formei . Se toarna jumatate din crema , peste se aseaza cuburi de capsuni si al doilea blat . Asezam din nou jumatati de capsuni in jurul formei si
- turnam restul de crema , cuburi de capsuni si deasupra asezam al treilea blat . Dam tortul la rece pentru 2 ore .
- Pentru sos , hidratam gelatina . Tocam capsunii si cu zaharul le dam un clocot . Trecem prin strecuratoare si adaugam gelatina topita . Calduta o tunam peste tort .
- Lasam acest tort cu căpșuni la frigider 2 ore . Ornam cu 8 capsunii dati prin ciocolata topita si cu putina frisca facem grilajul .