Tort cu blat de vanilie, mousse de fructe de padure si crema din frisca cu nuca.

INGREDIENTE

 

  • Blat: 290g faina
  • 300g zahar
  • 200ml apa
  • 120ml ulei
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 8g crem tartar
  • Mousse fructe de padure:
  • 200 g fructe de padure
  • 120 g zahar
  • 8 g gelatina
  • 350 ml frisca
  • Crema de frisca cu nuca:
  • 300g frisca batuta cu zahar dupa gust
  • 100g nuca macinata
  • esente

PAȘI

  • Pentru Blat: Galbenusurile se bat spuma cu apa si cu uleiul, albusurile se bat spuma cu un praf de sare si crema tartar. In crema de galbenusuri se adauga si faina cernuta cu zaharul si praful de copt. La acestea se adauga albusurile spuma, adaugandu-se treptat si amestecand de jos in sus. Se pune intr’o tava tapetata cu hartie de copt, iar hartia sa fie mai inalta decat tava cu 3-4 cm.
  • Se coace intr-o tava rotunda de 26cm , in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru cca. 45-50 minute
  • Mousse-ul de fructe de padure:
  • Putem folosi orice tip de fructe de padure (mure, zmeura, fragi, afine etc). Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece pentru 10 minute. Punem pe foc mic, intr-o craticioara, fructele de padure amestecate cu zaharul. Amestecam pana ce zaharul este complet topit si fructele devin moi. Atentie mare sa nu fiarba! In acest moment, stingem focul si mixam la robot fructele pana obtinem un piure pe care-l strecuram ca sa eliminam samburii. Punem din nou pe foc piureul obtinut pentru inca 2-3 minute maxim, pana se incalzeste foarte bine. Trebuie sa avem grija sa nu fiarba absolut deloc ci doar sa fie incalzit bine astfel incat sa se poate topi gelatina. Adaugam gelatina stoarsa bine si amestecam. Lasam piureul sa se raceasca. Mixam frisca foarte bine iar cand piureul de fructe este rece il adaugam peste frisca si amestecam pana la omogenizare.
  • Crema de frisca si nuca:
  • La frisca batuta cu zahar, se adauga nuca si esenta de vanilie.
  • Asamblare:
  • Blatul se taie in 3. ATENTIE: Nu are nevoie de insiropare deoarece este un blat umed. Si se asambleaza intr’un inel, poate fi si cel de la tava detasabila. Se pune o foaie de blat, mousseul, iar foaie de blat, crema de frisca blatul, si cu restul de frisca se si poate imbraca tortul ( Eu l-am imbracat in crema de unt deoarece l-am imbracat in pasta de zahar. )

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne