TIRAMISU

INGREDIENTE

 

  • 250 g de piscoturi
  • 250 g de mascarpone
  • 3 oua
  • 5 linguri zahar
  • 6 lingurite espresso
  • esenta rom
  • 100 g cacao
  • 50 g frisca
  • 1 varf sare
  • 2 buc zahar vanilat
  • 75 ml lapte pentru frisca

PAȘI

  • Se freaca 2 linguri de zahar cu galbenusurile pana cand amestecul devine spumos, apoi se adauga mascarpone si se amesteca bine cu mixerul.
    Separat se bate frisca si se pune peste compozitia de mai sus, amestecand pana cand se omogenizeza bine si adaugam 1 lingurita esenta de rom.
    Albusurile se bat bine cu un varf de sare. Cand s-au intarit, adaugam 2 linguri de zahar si zaharul vanilat si batem in continuare cu mixerul .
    Spuma de albus se incorporeaza cu grija in compozitie, crema astfel obtinuta se tine la frigider cam 30 min.
    In 6 lingurite de cafea se adauga 1 lingura de zahar, 1 lingura esenta de rom si se lasa la rece.
    Se aseaza astfel: un strat de piscoturi ce au fost inmuiate putin in cafea, doar cat sa se umezeasca. Piscoturile se aseaza unul langa altul pe toata suprafata vasului si se pudreaza cu cacao.
    Punem primul strat generos de crema, apoi iar un strat de piscoturi si cacao presarata cu ajutorul unei site pentru ceai si ultimul strat generos de crema.
    Se pudreaza din belsug cu cacao si se baga la frigider de preferat peste noapte, apoi se taie.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne