Tarta rustica cu piersici si cirece

INGREDIENTE

 

  • 300g faina15g drojdie
  • 1 lingura zahar 2 linguri untura coaja de portocala Umplutura 500 g branza de vaci 3 oua
  • 2 linguri amidon alimentar 1 lingura faina esenta de rom 400 g piersici in compot cirese
  • Uns 1 ou 2 linguri lapte 1 lingurita zahar

PAȘI

  • Aluat-intr-un bol adaugam faina,sarea,zaharul,coaja de portocala,amestecam facem o adancitura in mijloc adaugam drojdia dizolvata in laptele caldut,ouale batute,untura. Incepem sa framantam un aluat omogen si nelipicios(daca este nevoie adaugam faina sau lapte dupa caz)Acoperim si lasam la dospit 30 min, Umplutura-intr-un bol amestecam branza cu ouale,zaharul,esenta,amidonul,adaugam piersici tocate marunt(scurse de compot)oprim cateva pentru decor, Intindem aluatul sub forma de cerc,adaugam in tava tapetata cu hartie de copt,presaram lingura de faina,umplura in mijloc. Inchidem marginile aducandu-le spre centru,adaugam felii de piersici si cirese fara samburi. Lasam cca 30 min la dospit dupa care ungem cu oul batut. Dam la cuptorul incalzit pana se rumeneste frumos

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne