Tarta cu zmeura (capsuni sau afine şi zmeură)

INGREDIENTE

 

  • 250g făină, 125g unt, 2lg apă

PAȘI

  • Umplutură (gen Pudding) 800-1000 ml. lapte 150 g zahăr (sau după gust) 1-2 ouă 2 linguri de zeamil (Maïzena) coaja rasă de la 1 portocală/lămâie facultativ, alte arome (vanilie, rom etc.), 1-2 linguriţe unt; Decor 500 gr. fructe – căpşuni (afine, zmeura); 2 plicuri gelatină alimentară – roşie – Dr. Oetker 1 gălbenus de ou Se frământă, rapid, cu vârful degetelor, făina, sarea și untul; adăugați apă (2-3 linguri), faceți o minge, înveliți în folie de plastic alimentar și puneți aluatul în frigider, măcar ½ oră – la rece. Întindeți, apoi, o foaie, puneți-o în forma speciala pentru tarte, înțepați din loc în loc cu o furculiță, așezați, deasupra, un disc din foaie de pergament (aluminiu), peste el, cateva boabe de fasole și efectuați coacerea aluatului (cam 25-30 minute, la foc potrivit). Între timp, se pregăteşte umplutura, un pudding clasic. Scoateți tarta din cuptor, eliminați pergamentul și lăsați-o să se răcorească, puțin. Turnați, apoi, umplutura. Se lasă tarta să se răcească bine (preferabil pe o grilă), dupa care, se decorează cu boabe de afine si de zmeură, eventual, și cu alte fructe de padure. Deasupra se toarna gelatina rosie (a se consulta modul de preparare, indicat pe plic).Țineți tarta la frigider câteva ore, înainte de servire; se poate pregati chiar si cu o zi înainte.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne