Rețetă tartă cu unt și migdale

INGREDIENTE:

  • 25g de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 linguri unt de migdale
  • 2 căni de făină albă
  • 1/2 cană de lapte
  • 6 linguri de unt
  • 4 linguri de zahăr
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1 ou mare

Topping:

  • 5 linguri de zahăr
  • 3 linguri de unt topit
  • 1/3 cană migdale mărunțite

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Combinăm 1 cană de făină și drojdia într-un castron mare și amestecăm 2-3 minute.
  • Separat într-o cratiță medie, adăugăm laptele, zahărul, untul și sarea.
  • Amestecăm la foc mic până când untul se topește în totalitate.
  • Adăugăm acest amestec peste făina si drojdia din primul catron și amestecăm până la omogenizare.
  • Adăugăm apoi untul de migdale și oul și continuăm amestecarea timp de 3 minute.
  • Treptat, adăugăm făina rămasă câte puțin, până când aluatul pentru tarta cu migdale devie neted și elastic.
  • Ungem o tigaie cu diagonala de 22cm cu unt și așezăm aluatul în tigaie prin presare pe fundul acesteia.
  • Adăugăm untul topit cu o lingură sau pensulă specială, după care presărăm uniform zahărul și migdalele.
  • Acoperim tigaia și lăsăm la odihnă alte 30 de minute.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și coacem tarta cu migdale aproximativ 20-25 de minute.
tarta cu migdale

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne