INGREDIENTE
Pentru o delicioasă tartă cu șuncă și cașcaval, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 g făină
- 150 ml apă caldă
- 10 g drojdie Secretul Bunicii
- 10 g sare
- 150 g cașcaval
- 100 g șuncă
- 10 ml ulei măsline
- condimente
PAȘI
Pentru a găti o tartă cu șuncă și cașcaval ca la carte, se iau în calcul pașii de mai jos:
- Drojdia se freacă împreună cu zahărul, după care se amestecă cu apa caldă
- Făina se pune într-un vas mare, iar în centru acesteia se toarnă maiaua. Aluatul se frământa ușor.
- Atunci când devine omogen, se adaugă sarea. Când s-a amestecat bine, aluatul se lasă o ora la crescut, până isi dublează volumul.
- După ce a dospit aluatul se împarte in doua bucăți egale. Fiecare jumătate se întinde precum foaia de plăcintă.
- Se așază prima foaie pe masa pe care se presară cașcavalul feliat, după care se adaugă feliile de șuncă.
- Peste șuncă se pune a doua folie de aluat. Marginile se presează ușor după care se crestează in pătratele de 4×4 cm.
- Tarta se unge cu ulei de măsline, se presară cu sare si condimente după gust.
- Se bagă la cuptor pentru 20 minute, pană se rumenește uniform.