Rețetă tartă cu spanac

INGREDIENTE

  • ingrediente aluat tartă cu spanac: 250 gr. faina, 2 galbenusuri + un ou, 100 gr. unt sau margarina, 50 ml. smantana sau lapte, un praf de sare. Umplutura: 500 gr. spanac, 200 gr. ricotta(urda), 2-3 oua, 100 gr. parmezan, nucsoara. sare, piper( dupa gust), jumate de ceapa si 2-3 linguri de ulei, un galbenus pentru uns deasupra si putin susan sau mac.

PAȘI

  • Intai se pregateste aluatul pentru tarta cu spanac:Faina, cu untul, ouale si celelalte ingrediente se pun intr-un bol, se amesteca bine toate ingredientele, nu necesita framantare multa. Aluatul rezultat se lasa la rece 30. min. timp in care se pregateste umplutura. Spanacul bine spalat se opareste in apa usor sarata, se da deoparte sa se raceasca, se scurge bine de apa, se pune pe un tocator si se marunteste cu cutitul putin. Se pune intr-o tigaie ceapa la calit cu uleiul sa se inmoaie, se aduga spanacul si se mai tine pe foc cca. 5 min. dupa care se pune intr-un bol sa se raceasca putin, se adauga restul de ingrediente: ouale, parmezanul, ricotta, putina sare, nucsoara raziuta. Aluatul se intinde foaie de cca 3-4 mm, se aseaza in tava si se inteapa cu furculita, se pune umplutura, seniveleaza frumos, iar deasupra ramane la latitudinea fiecaruia cum decoreaza. 🙂 Se poate acoperi cu o alta foaie de aluat dar mai subtire, sau se poate face grilaj, sau cum am facut eu. Tarta cu spanac se unge cu galbenus de ou si se presara susan sau mac. Pofta buna!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne