Tarta cu ricotta

INGREDIENTE

 

  • 500 gr ricotta de la Lidl
  • 4 oua
  • 150 gr zahar
  • 4 linguri faina
  • 100 gr bobite ciocolata
  • coaja lamaie
  • esenta vanilie
  • un varf sare
  • unt pentru tapetat forma
  • o mana de biscuiti sfaramati pentru tapetat
  • o ciocolata cu lapte pt glazura

PAȘI

  • Separam galbenusurile de albusuri. Albusurile le mixam foarte bine. Cand albusurile nu mai cad de pe paleta mixerului, adaugam pe rand 4 linguri de zahar din cele 150 gr zahar totale si mixam pana cand obtinem o bezea lucioasa.Mixam galbenusurile cu zaharul ramas pana se deschid la culoare si isi maresc volumul. Adaugam peste galbenusuri ricotta, bobitele de ciocolata si faina . Mixam pana la omogenizare, apoi adaugam treptat albusurile amestecand de sus in jos cu o lingura.Se pune aluatul intr-o forma de tort si se coace cca 40-45 de minute.
    Dupa racire ciocolata se pune pe baie de aburi cu o lingura de ulei pana se topeste. Se decoreaza tortul cu glazura obtinuta.
wtb_1477393312.2405_46467

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne