Rețetă tartă cu mere și stafide

INGREDIENTE:

Aluat:

  • 3 căni de făină
  • 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ¼ cană apă
  • ½ cană de lapte
  • 50g unt
  • ¼ cană zahăr
  • ½ lingură sare
  • 4 ouă
  • ½ cană stafide aurii
  • ½ lingură esență de migdale

Topping:

  • 1 cană apă
  • 2 căni de zahăr
  • 10ml duc de lămâie
  • 3 căni de mere galbene mărunțite cubulețe
  • ½ lingură scorțișoară
  • 20g unt

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Adăugăm făina și drijdia într-un bol mare și le amestecăm treptat, după care le punem deoparte.
  • Amestecăm constant apa, laptele, untul, zahărul și sarea într-o tigaie la foc mic spre mediu, până ce obținem un rezultat omogen.
  • Turnăm amestecul făcut în tigaie peste combinația de făină-drojdie de care ne-am ocupat initial și adăugăm ouăle unul câte unul.
  • Incorporăm stafidele și esența de migdale treptat.
  • După ce amestecul a devenit omogen, îl așezăm într-un vas încăpător, îl acoperim și îl lăsăm la odihnă aproximativ 45 – 60 minute.
  • În timp ce aluatul crește, pregătim și topping-ul: amestecăm zahărul și apa într-o cratiță și așteptăm până ce acestea fierb, apoi adăugăm sucul de lămâie.
  • În amestecul din cratiță, adăugăm merele galbene tăiate cubulețe mărunte și scorțișoara. Fierbem alte câteva minute până când merele sunt fragede și adăugăm untul până ce acesta se dizolvă complet.
  • Așezăm aluatul pentru tarta cu mere în tavă și îl găurim pe toată suprafața cu o furculiță.
  • Turnăm amestecul din cratiță peste aluat pentru a-l însiropa în întregime.
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și coacem tarta cu mere aproximativ 35-40 minute
  • După coacere, lăsăm tarta să se răcească înainte de servire. Siropul o va face mult prea moale pentru servire imediată.
  • Opțional putem adăuga frișcă pentru a define și mai bine gustul însiropat al merelor. Poftă bună!
tarta cu mere

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne