Tarta cu mere

INGREDIENTE

 

  • • 250 grame de faina
  • • 100 grame de unt sau untura
  • • 1 ou
  • • o lingura de apa
  • • o lingura de zahar brut
  • • un praf de sare
  • • 2 linguri de scortisoara macinata
  • • un kilogram de mere
  • • 250 grame de zahar

PAȘI

  • Spargeti oul, puneti un praf de sare, adaugati o lingura de zahar, o lingura de scortisoara si amestecati bine, pana devine cremos. Adaugati untul si il incorporati in compozitia care contine ou. Puneti apoi o lingura de apa si faina si framantati bine compozitia pe care apoi o puneti la frigider pana preparati umplutura. Daca va este mai comod, puneti toate ingredientele pentru aluat in robotul de bucatarie si le mixati, apoi lasati compozitia la rece, in frigider.
  • Pentru umplutura spalati si curatati merele, le radeti sau le taiati cubulete. Stoarceti zeama pe care acestea o lasa, adaugati zaharul si o lingura de scortisoara. Mai stoarceti merele, daca este cazul, sau puteti sa adaugai o lingura de gris in compozitie pentru a absorbi sucul pe care merele il lasa. O alta varianta ar fi sa caliti merele in cratita pana se evapora sucul din compozitie, situatie in care le lasati sa se raceasca inainte de a le pune peste aluat.
  • Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
  • Taiati aluatul scos din frigider, in doua parti egale. O parte o intindeti si o puneti in tava dupa ce ati uns cu untura/unt sau asezat o foaie de copt in tava. Asezati umplutura peste ea, iar deasupra asezati, ca o dantela/grilaj, fasii de aluat intins si taiat.
  • Lasati tarta la copt 30 de minute, iar, dupa ce ati scos-o din cuptor, lasati-o cateva minute sa se raceasca, apoi taiati-o bucatelele pentru a fi servita. Poftă bună!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne