Rețetă tartă cu mere

INGREDIENTE

  • • 250 grame de faina
  • • 100 grame de unt sau untura
  • • 1 ou
  • • o lingura de apa
  • • o lingura de zahar brut
  • • un praf de sare
  • • 2 linguri de scortisoara macinata
  • • un kilogram de mere
  • • 250 grame de zahar

PAȘI

  • Spargeti oul, puneti un praf de sare, adaugati o lingura de zahar, o lingura de scortisoara si amestecati bine, pana devine cremos. Adaugati untul si il incorporati in compozitia care contine ou. Puneti apoi o lingura de apa si faina si framantati bine compozitia pe care apoi o puneti la frigider pana preparati umplutura. Daca va este mai comod, puneti toate ingredientele pentru aluat in robotul de bucatarie si le mixati, apoi lasati compozitia pentru tarta cu mere la rece, in frigider.
  • Pentru umplutura spalati si curatati merele, le radeti sau le taiati cubulete. Stoarceti zeama pe care acestea o lasa, adaugati zaharul si o lingura de scortisoara. Mai stoarceti merele, daca este cazul, sau puteti sa adaugai o lingura de gris in compozitie pentru a absorbi sucul pe care merele il lasa. O alta varianta ar fi sa caliti merele in cratita pana se evapora sucul din compozitie, situatie in care le lasati sa se raceasca inainte de a le pune peste aluat.
  • Încingeţi cuptorul la 200 de grade.
  • Taiati aluatul scos din frigider, in doua parti egale. O parte o intindeti si o puneti in tava dupa ce ati uns cu untura/unt sau asezat o foaie de copt in tava. Asezati umplutura peste ea, iar deasupra asezati, ca o dantela/grilaj, fasii de aluat intins si taiat.
  • Lasati tarta cu mere la copt 30 de minute, iar, dupa ce ati scos-o din cuptor, lasati-o cateva minute sa se raceasca, apoi taiati-o bucatelele pentru a fi servita. Poftă bună!

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne